Vad har Amazon Associates för policy mot varumärkesförfalskning?

Amazon Associates förfalskningspolicy (Amazon Associates Anti-Counterfeiting Policy)
Amazon strävar efter att garantera en tillförlitlig shoppingupplevelse för våra kunder. Försäljning av förfalskade eller oäkta produkter (inklusive varor som har replikerats, reproducerats eller tillverkats på olagligt sätt) är strängt förbjudet. När vi identifierar sådana produkter tar vi bort dem och vidtar åtgärder mot den säljare som registrerade produkten.

Som Amazon-samarbetspartner får du inte använda ord som ”kopia” (dupe), ”falsk” (fake) eller ”imitation” (faux) i samband med ett märke eller medvetet marknadsföra förfalskade varor eller varor som kränker andras immateriella rättigheter. Underlåtenhet att efterleva denna policy kan resultera i att ditt konto stängs tillfälligt eller avslutas, att tillgångar hålls inne samt andra rättsliga påföljder.

F: Varför får jag inte använda den här formuleringen?
I enlighet med Amazons engagemang för att skydda immateriella rättigheter tillåter Amazon inte bruket av termerna ”kopia” (dupe), ”falsk” (fake) eller ”imitation” (faux) i samband med ett varumärke för att beskriva en artikel. Du får t.ex. använda beskrivningar som ”väska i ormskinnsimitation” eller ”kappa i falsk päls”, men du får inte sälja en ”falsk Goodthreads-tröja” eller ”kopia av Goodthreads-plånbok” om varan inte har tillverkats av Goodthreads.

F: Jag skulle vilja rekommendera mina kunder något i liknande stil (t.ex. ”om du gillar dessa t-shirtar från Amazon Fashion så kommer du att gilla de här också”). Får jag göra det?
Ja – du får använda följande uttryck: ”köp looken”, ”inspirerad av”, ”liknar”.

F: Vad har ni för policy för säljare?
Säljare på Amazon får inte sälja varor som gör intrång på varumärken (inklusive logotyper), upphovsrätt eller patent, eller beskriva sina produkter på ett sätt som skulle kunna förvirra kunderna eller på annat sätt kränka någon annans rättigheter. Vår fullständiga immaterialrättspolicy för säljare finns här, inklusive vanliga frågor om upphovsrätt, varumärken och patent.

F: Vad händer när Amazon identifierar en produkt som kränker någon annans rättigheter i sin butik som jag har länkat till?
Som ett resultat av våra åtgärder för att upptäcka och genomdriva våra policyer kan Amazon ta bort misstänkta varor. Om du länkar dina läsare till en av dessa produkter blir det en död länk.