SiteStripe-hjälp

Vad är SiteStripe?

Med den nya SiteStripe-funktionen kan du skapa länkar direkt från Amazon.se utan att behöva gå till Associates Central. Med denna funktion kan du skapa länkar till valfri sida på Amazon och du kan även dela dessa länkar på Facebook och Twitter. Den innehåller även praktiska genvägar till andra användbara Associates-sidor.

Vilka nyheter har den senaste versionen?

Nya SiteStripe har ett nytt utseende. Detta kommer att göra det enklare för dig att skapa länkar direkt från Amazon.se utan att behöva gå till Associates Central. SiteStripe – huvudfunktioner:

  • Hämta länk: Text – gör att du kan skapa korta och långa länkar till den aktuella Amazon-webbsida du tittar på. Ditt Associate-ID och Tracking-ID ingår redan i den korta länken. Ditt senast använda Associate-ID och Tracking-ID är redan integrerat i den kortlänk som finns färdigt genererad. Du kan även specificera det Associate-ID och Tracking-ID som du vill använda i kortlänken. Kopiera kortlänken som skapats och klistra in den i koden för din webbsida eller för användning i dina inlägg på Facebook och Twitter. Dina länkningsalternativ beror på om du befinner dig på en produktinformationssida eller inte. Länkar till specifika produkter kan bara skapas om du tittar på den specifika produkten.
  • Hämta länk: Bild – gör att du kan skapa bildlänkar till den aktuella Amazon-produktsida du tittar på. Ditt senast använda Associate-ID och Tracking-ID är redan integrerat i den länk som finns färdigt genererad. Du kan även uppdatera det Associate-ID och Tracking-ID som du vill använda i länken.
  • Hämta länk: Text+bild – gör att du kan skapa text- och bildlänkar till den aktuella Amazon-produktsida du tittar på. Ditt senast använda Associate-ID och Tracking-ID är redan integrerat i den länk som finns färdigt genererad. Du kan även uppdatera det Associate-ID och Tracking-ID som du vill använda i länken.
  • Dela: på Twitter eller Facebook – du kan publicera en snabb uppdatering på Twitter eller Facebook via ditt eget Twitter/Facebook-konto med en URL till den aktuella Amazon-sidan du tittar på. När du klickar på knappen för Facebook eller Twitter öppnas ett nytt fönster där du kan logga in på ditt Twitter- eller Facebook-konto, om du inte redan är inloggad. På den sidan har du även möjligheten att ändra standardmeddelandet innan du publicerar det. Observera att du bara kan använda delningsfunktionen på Twitter och Facebook om ditt Facebook- eller Twitterkonto har lagts till i din lista över webbsidor.
  • Inkomster – länkar till din sammanfattningsrapport för inkomster. Du uppmanas att logga in på ditt Associates-konto innan du öppnar din rapport, vilket säkerställer rapportinformationens säkerhet.
  • Hjälp – länkar till denna hjälpsida
Utifrån din feedback har vi nu tagit bort vissa länkar från SiteStripe för att ge dig ett renare gränssnitt. Alla dessa funktioner: Du får åtkomst till ”Vad är nytt” (What's New) och ”Diskussionsforum” (Discussion Boards) genom att logga in på Associates Central.

Hur aktiverar jag SiteStripe?

För att kunna se SiteStripe behöver du identifieras som den Amazon-kund som är kopplad till ditt Associates-konto. Kontrollera att du är inloggad på Amazon med ditt Associates-konto genom att titta längst upp på sidan Amazon.se.

Om det inte finns något namn längst upp kan du klicka på länken ”Logga in för att få personliga rekommendationer” (”Sign in to get personalised recommendations”) och använda inloggningsuppgifterna för ditt Associates-konto för att logga in.
Om namnet längst upp är felaktigt eller om du inte är säker på att du använder rätt konto väljer du länken ”(Inte (Not) )” (där <username> är ett riktigt kontonamn) och loggar in med dina inloggningsuppgifter för ditt Associates-konto.

Hur ändrar jag inställningarna för SiteStripe?

Du kan kontrollera om du vill se SiteStripe eller inte genom Inställningar-knappen (Settings) eller genom att logga in på Associate Central och sedan gå till dina Kontoinställningar – Associates SiteStripe-alternativ (Account Settings – Associates SiteStripe Options). Med SiteStripe-alternativen kan du kontrollera funktionerna som du ser på SiteStripe samt aktivera och avaktivera visningen av SiteStripe.

Hur aktiverar eller avaktiverar jag SiteStripe?

För att aktivera eller avaktivera SiteStripe klickar du på Inställningar-symbolen och väljer ”Stäng av SiteStripe” (Turn Off Site Stripe). Du kan också gå till avsnittet Kontoinställningar – Associates SiteStripe-alternativ (Account Settings – Associates SiteStripe Options) i Associate Central och välja det alternativ som aktiverar eller avaktiverar SiteStripe.