• Granskningsprocess för ansökningar

Granskningsprocess för ansökningarVad innebär granskningsprocessen för ansökningar?

Vi söker efter associates som erbjuder Amazons kunder mervärde. Om du är en passionerad recensent, stilist, innehållsskapare eller kurator som vill hänvisa din publik till varor på Amazon kan du vara rätt person för oss.

När du har registrerat dig kommer vårt Associates-team att kontrollera din ansökan när du väl har drivit kvalificerad försäljning (vi kräver minst 3 säljtillfällen inom de första 180 dagarna). Observera att personliga beställningar inte räknas. I granskningen kontrollerar vi alla de webbsidor du har angett (webbsidor, mobilappar, och sidor på sociala nätverk) för att garantera att de uppfyller de krav vi ställer på kundupplevelsen. Alla webbsidor måste ha robust originalinnehåll (även om annonserna tas bort) – en bra tumregel är minst 10 inlägg. De måste vara allmänt tillgängliga (det får t.ex. inte vara en stängd grupp eller ligga bakom en betalvägg). Olämpliga webbsidor får inte på några villkor delta.

Det här är vad vi söker efter i var och en av dessa kategorier. Gå noga igenom dem innan du skickar in din ansökan samt även under granskningsperioden, eftersom vi kommer att avvisa ansökningar som inte uppfyller dessa standarder. Vi kan tyvärr inte omvärdera en ansökning som redan har avvisats. Kom också ihåg att se till att din webbsidelista är uppdaterad så att vi granskar rätt trafikkällor.

Webbsidor

Innehållet på din webbsida måste vara aktuellt (generellt sett inom de senaste 60 dagarna). Du måste äga din webbsida.

Mobilappar

Din app måste följa kraven i vår policy för mobilapplikationer.

Sociala nätverk

Vi accepterar för närvarande endast följande sociala nätverk: Facebook (inklusive öppna gruppsidor och fan-sidor, men exklusive personliga sidor), Instagram, Twitter, YouTube, Tik Tok och Twitch.tv. Din ansökan måste tydligt ange dina sociala mediesidors adresser (ange inte enbart det sociala nätverkets adress: t.ex. ”facebook.com”, ”instagram.com”.)

Sociala nätverkskonton eller -grupper måste vara väletablerade och ha ett ansenligt antal organiska följare/likes (i de flesta fall minst 500). Det måste också vara offentligt tillgängligt (till exempel inga stängda eller dolda gruppsidor) och du kan inte ansöka med en social media-sida där antingen dina inlägg eller antalet följare/prenumeranter är dolda för icke-följare.

Vanliga frågor om ansökan

Mitt konto avvisades på grund av att jag inte använde särskilda "taggade" länkar på mina webbplatser. Vad är dessa och hur rättar jag det?

Associates speciallänkar är identifierarna (t.ex. abcd-20) inbäddade i Amazon-produktlänkar. Dessa taggar måste vara inbäddade i dina Amazon-produktlänkar på de webbplatser som anges i din ansökan. Klicka här för att skapa särskilda “taggade” produktlänkar.

Om du har ansökt igen efter att ditt tidigare konto avvisats, uppdatera då Amazon-produktlänkarna på din webbplats så att de innehåller särskilda "taggade" länkar från din nya ansökan.

Varför avvisades min ansökan på grund av icke originellt innehåll eller brist på innehåll?

När vi granskar en webbplats letar vi ett fördelaktigt skäl till varför en kund skulle välja just din sida. Vi vill att en associatesida ska vara en sådan som ger kunden fördelar genom att tillhandahålla insikt i ett ämne eller en vara som de kanske har svårt att hitta. En webbplats måste visa originellt innehåll som exemplifierar dessa komponenter när vi utvärderar din ansökan.

Webbplatser som vi anser lyckas med detta ska ge kunden en unik upplevelse eller insikt som inte går att hitta någon annanstans. Välskriven information om ett visst ämne hjälper dig att bygga upp en publik som också ger kunden en anledning av besöka din sida, inte bara en gång, utan flera.

Min ansökan avvisades på grund av ett varumärkesintrång. Hur kan jag rätta till detta?

Din webbplats får inte innehålla icke godkänd användning av Amazons varumärkesskyddade material. Detta inkluderar ord, bilder, Amazons kundrecensioner eller annat varumärkesskyddat material som kan förvränga ditt förhållande till Amazon.

För att omprövas för inträde i programmet, se till att din webbplats följer våra varumärkesriktlinjer innan du återansöker.

Praktiska påminnelser

Kom ihåg att du enligt driftsavtalet måste identifiera dig själv som en Amazon Associate på det angivna språket här. Du får inte erbjuda annan person eller enhet någon form av ersättning, belöning eller incitament för att de använder dina länkar, eller begära stöd genom att använda dina länkar (t.ex. genom att hänvisa till inkomster från beställningar som går till en viss välgörenhet eller organisation, eller främja användning av dina länkar för att stödja dig eller ditt företag).