Sverige
  • Granskningsprocess för ansökningar

Granskningsprocess för ansökningar

Vad innebär granskningsprocessen för ansökningar?

Vi söker efter associates som erbjuder Amazons kunder mervärde. Om du är en passionerad recensent, stilist, innehållsskapare eller kurator som vill hänvisa din publik till varor på Amazon kan du vara rätt person för oss.

När du har registrerat dig kommer vårt Associates-team att kontrollera din ansökan när du väl har drivit kvalificerad försäljning (vi kräver minst 3 säljtillfällen inom de första 180 dagarna). Observera att personliga beställningar inte räknas. I granskningen kontrollerar vi alla de webbsidor du har angett (webbsidor, mobilappar, och sidor på sociala nätverk) för att garantera att de uppfyller de krav vi ställer på kundupplevelsen. Alla webbsidor måste ha robust originalinnehåll (även om annonserna tas bort) – en bra tumregel är minst 10 inlägg. De måste vara allmänt tillgängliga (det får t.ex. inte vara en stängd grupp eller ligga bakom en betalvägg). Olämpliga webbsidor får inte på några villkor delta.

Det här är vad vi söker efter i var och en av dessa kategorier. Gå noga igenom dem innan du skickar in din ansökan samt även under granskningsperioden, eftersom vi kommer att avvisa ansökningar som inte uppfyller dessa standarder. Vi kan tyvärr inte omvärdera en ansökning som redan har avvisats. Kom också ihåg att se till att din webbsidelista är uppdaterad så att vi granskar rätt trafikkällor.

Webbsidor

Innehållet på din webbsida måste vara aktuellt (generellt sett inom de senaste 60 dagarna). Du måste äga din webbsida.

Mobilappar

Din app måste följa kraven i vår policy för mobilapplikationer.

Sociala nätverk

Vi accepterar för närvarande endast följande sociala nätverk: Facebook (inklusive öppna gruppsidor och fansidor, men exklusive personliga sidor), Instagram, Twitter, YouTube och Twitch.tv. Din ansökning måste klart och tydligt ange ditt konto eller din grupp (ange inte endast det sociala nätverkets webbadress).

Sociala nätverkskonton eller -grupper måste vara väletablerade och ha ett ansenligt antal organiska följare/likes (i de flesta fall minst 500). De måste vara allmänt tillgängliga (t.ex. inga stängda gruppsidor).

Nyttiga påminnelser

Kom ihåg att du enligt driftsavtalet måste identifiera dig själv som en Amazon-associates på det angivna språket här. Du får inte erbjuda annan person eller enhet någon form av ersättning, belöning eller incitament för att de använder dina länkar, eller begära stöd genom att använda dina länkar (t.ex. genom att hänvisa till inkomster från beställningar som går till en viss välgörenhet eller organisation, eller främja användning av dina länkar för att stödja dig eller ditt företag).

Vad tror du?

Har du ett förslag eller en kommentar om Associates Central webbplats? Meddela oss.